Bejaarden bang om rond rusthuis te wandelen: “Het is hier echt gevaarlijk”

TWD-03-2018-11-04

Auteur; STEPHANIE DEMASURE – Gevonden in; www.nieuwsblad.be

FOTO: Directeur Bart Crombez met bewoonster Francine Vermaete. FOTO: SBR

ROESELARE (BE)- De straatstenen en de hoge stoepranden rond woonzorgcentrum De Hovenier belemmeren de mobiele bewoners om te gaan wandelen. Daarom zullen de borduren verlaagd worden. “Onze bewoners genieten echt van hun wandeling.”

De 86-jarige Francine Vermaete maakt graag een wandelingetje. “Maar het is hier erg ongelukkig om de straat over te steken”, zegt de kranige dame met haar rollator in de hand. “Ik zou graag eens wat verder wandelen, maar ik durf soms niet. Het is hier echt gevaarlijk.”

Bart Crombez, directeur van De Hovenier: “Specifiek voor de mensen met een rollator is er een probleem. De kasseien zijn al hobbelig. Zodra daar nog een hoogteverschil bijkomt, bijvoorbeeld van een stoep, moeten zij hun rollator kunnen opheffen. Daarvoor is uiteraard kracht nodig. Wat ook een grote moeilijkheid is: tijdens het heffen kunnen ze geen steun krijgen van hun rollator.”

Volgens schepen van Mobiliteit Griet Coppé (CD&V) zijn de plannen voor een woonrustzone in volle ontwikkeling. “Het gaat om kleinere ingrepen, die een grote impact zullen hebben voor de doelgroepen. Ik denk aan ouderen met een rollator, maar evengoed jonge gezinnen met een buggy of wandelaars.”

Advertisement
%d bloggers like this: