Warme dille-saus

Dille-saus-1

Bereidingstijd: 10 minuten

Ik woon hier in Noord-oost Thailand met de grootst mogelijke tevredenheid. Alleen is er af en toe iets dat ik hier zou willen kopen, maar dat kan dan soms niet omdat het hier in Noord-Oost Thailand te koop is.   Kant en klare dille-saus is zoiets.  In Nederland en Vlaanderen is dat bij iedere supermarkt te koop, maar niet hier. Ik maak het daarom soms zelf. Hier is een van de recepten welke ik soms gebruik:

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 dl  witte wijn
  • 1 dl visbouillon
  • 3 dl melk
  • 20 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1 theelepel mosterd en een beetje  zout
  • 1 bosje verse dille of 1 eetlepel vriesdroogde dille

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van boter en bloem een blanke roux
  2. Als u verse dille gebruikt, dan deze  fijn snijden en wassen
  3. De witte wijn in een pan doen, en aan de kook brengen
  4. 3 minuten laten indampen, de melk en de visbouillon erbij doen
  5. Als alles aan de kook is de roux toevoegen
  6. Al roerend dit aan de kook brengen
  7. De mosterd en het zout toevoegen
  8. Als laatste de dille toevoegen

Opmerking:

  • Ik gebruik dille-saus regelmatig bij gebakken vis.
Advertisements